Call me Captain Andersson!

Då var man pilot också! Det är sant, jag har kört ett flygplan! Ett lagom stort ett med 13 passagerare. Det var något av det coolaste jag gjort och jag tackar Juuso för det!

Nu är Lovisa här! Ni vet vår vän som jobbar i Liberia. Vi har redan hunnit bränna oss..jag ser ut som en polkagris- no joke!





3-0 ojä!

Denna morgon har spenderats framför datorn och aftonbladets hemsida! Hockeydags javisst! Fast att jag inte är lika brinnande för denna sport som Sara så är det ju kul när Sverige vinner:) Våran flygande granne är från Finland så det har uppstått en kamp mellan hus nummer 20 och 21. Vi leder hittills och det känns väldigt bra.

Denna morgon har vi även träffat de två nya pmu-praktikanterna som också ska bo på stationen. Det är två tjejer i vår egen ålder (stackars Jakob) och de ska jobba med kvinnor och barn på något sätt. Kul kul med mer folk runtomkring! Så denna dag ska vi ta med dem in till Arusha och visa det som bör visas. Typ pizzerian, supermarkets, marknader och favoritsouvenirshoppen. Om det är någon där hemma som har något hett Arusha-bör besökas-tips så kan ni väl slänga in en kommentar:)

Det regnar och åskar här. Härom dan var det två unga tjejer som dog pga de stora vattenmassorna som kommer. När detta land väl får sitt vatten så kommer det så kopiöst mycket! Finns det ingen begränsning?

Just det en annan sak! Imorse flög det in en fågel i huset!!! Jag kom i chock och började skrika och sprang ut. Chock kanske var att överdriva, men HJÄLP! Vad gör man?! Den flög in i fönstret och ramlade ner på golvet. Jag ropade på Leah och hon kom och tog ut fågeln. Så där stod vi, Sara och jag, skrikandes på verandan och alla förbipasserande arbetare tittade med stora ögon och började gapskratta. Fågeln överlevde som tur va!

sorgens dag närmar sig

Imorgon lämnar Anton oss. Det kommer bli tomt.

Löv

Kärlek. Jaa, än en gång blir man påmind. Skriv något kärleksfullt till mig tack!

Den 12 februari


Familjen Nilsson har kommit nu! Verkligen kul att se dem:) Det är ju den familjen som jag känt längst och vi delar så otroligt många minnen. Resan hit hade gått bra, förutom när Jakob skulle hämta dem från flygplatsen. Bilen dog ca 40 ggr på vägen hem. Men en viktig parentes är att det inte var våran bil!
Idag gick de på en 3 timmars lång rundvandring på området där vi bor. Alla ville hälsa. Min syster och ömma moder hade skickat med godis och skrivt ett långt brev till mig! Annas skriver som en kratta så det tog lite längre tid att läsa hennes, men innehållet var kul att läsa:) Sen skickade de med lite tidningar. Jag undrar vem som valde att skicka med Nalle Puh...

Jag trivs verkligen med jobbet vi gör nu! Idag har jag suttit och skrivit räkningar. Maria, som jag jobbar tillsammans med, blev imponerad av att jag jobbade så snabbt haha.

I Maj kommer jag hem...lite tidigare än planerat. Det känns bra att komma hem innan sommarn så man kan tärffa familjen innan man börjar jobba som en tok.

Guds Frid till er alla!

En vanlig dag i Afrika

Härom dan var jag ute i en masajby tillsammans med Anton (vår house mate för den som glömmer). Det är alltid lika kul när man kommer till ett ställe där ingen, INGEN, kan engelska. Man blir tvingad till att prata swahili. Kvinnorna undrade som vanligt varför jag inte var gift och hade barn. Jaa, vad säger man? -Johnny Depp har inte dykt upp än? Kanske inte det mest givna svaret eftersom de inte har en susning om vem det är. För jag menar, det är ju verkligen ett ärligt svar och framförallt ett troligt framtida inträffande.

Nu tar jag natten.

Finalement!

ÄNTLIGEN KLAR! De senaste veckorna har jag ju städat Hannas kontor, och igår blev jag klar. Vet inte hur många tusen papper jag har blädrat igenom. Nästa jobb blir att skriva räkningar. Bilräkningar om jag inte missminner mig.

Idag åker familjen till Gran Canaria. Pappa tyckte att jag också skulle komma, det ligger ju utanför Afrikas östkust, haha. Det tar förmodligen längre tid för mig att komma dit än om man flyger från Sverige.
Pratade med min storasyster igår, och hon åker till Kina om en månad! Eller var det om två månader? I alla fall så kommer hon hem i slutet på maj. Vilket betyder att jag kommer hem innan henne! Knas.


Bild från Rugbymatchen i lördags. Lite av en landskamp- Jacke i rött och en annan svensk i grönt och gult.

Höjdar helg!

Det börjar bli ordning på kontoret nu. Jag och Sara har suttit och sorterat papper, kontrollräknat och arkiverat nu i några dagar. Om drygt en vecka borde vi vara klara. Sen hade jag tänkt att jag skulle gå till Blindskriftavdelningen och hjälpa till. Jag har fått ett papper med alla bokstäver, eller rättare sagt ett papper med prickar på, så att jag kan lära mig.

Imorgon fyller Anton år! Vi ska gå på bio och se Sherlock Holmes. Kanske blir det pizza också, hoppas hoppas!
På lördag spelar Jakob sin första rugbymatch. Det är rätt bra gjort att spela en division 1 match när man bara varit med på två träningar! Resten av hushållet kommer vara där och skrika som bara den:)

Brakmiddag

Att bjuda hem folk på mat är något av min specialité! Igår var vi tre stycken extra vid matbordet. Magnus och Alexandra från Jönköpingstrakten och Juuso, vår granne som jobbar som pilot. Jakob och Jag stod för matlagningen, men det tog en stund innan vi kom på vad vi skulle göra- kylskåpet var tomt. Men kreativiteten flödade och det blev en riktig brakmiddag! Kyckling, Chiliconcarne, klyftpotatis och ris. Jakob är verkligen bra på att laga mat, Jan och Lena har fostrat honom väl.

RSS 2.0