Dagens hjälte!

Nu har vi äntligen fått svar på varför maskinen hoppade så mycket! Det var några säkerhetsskruvar som de inte plockat bort, så när den skulle centrifugera satt själva trumman fast. Det var Robert som upptäckte detta, gick ut i bilen, hämtade sin verktygslåda och började skruva. Dagens hjälte!

Skyldig och oskyldig

Vi har fått en tvättmaskin! Det är helt fantastiskt måste jag säga. Men när vi skulle provköra första tvätten så började den hoppa. Sara tror att det är för att vi har för mycket tvätt i...hum, mitt fel i så fall. Sen skulle jag baka en sockerkaka. Det blev katastrof! Platt och smak av ägg. Idag tar jag nya tag och ser framemot att hänga tvätt och annat som har med huset att göra...


Lena:) Ett svar på en kommentar: Nalle Puh-tidningen vet jag inte hur jag fick tag på...det är konstigt. KAKORNA var det inte jag som åt upp (bara ett par eller 3 st;)) Haha.

Lång toakö!

Hemkommen igen! Efter en långweekend på kusten är jag tillbaka i Ngaramtoni. Här hemma möttes vi av Annette, Robert, Saras föräldrar och Kine och Annette nr 2. Jag fick mina tidningar som min kära fader köpt till mig:) Tack! Och tack för ormkortet, det kommer jag alltid bära med mig!
Vi möttes även av Johanna Wirehag och hennes 4 läkarstuderande vänner. Dessa fem tjejer bor inne hos oss nu. Gissa om toakön är lång!

Vallfärd till pilgrimsort

Imorn åker jag till kusten. Är borta tills på söndag. När jag kommer hem så är Johanna Wirehag och hennes 4 polare här och ska bo hos oss. Sen är Saras päron här med Annette och Robert, Kin och Annette nr 2. Den 8e april kommer Andreas Mogren och Joel Sjödelius hit! Tror att vi kommer träffa Paulina och Patrik Väyrynen en sväng också:) Dessa veckor kommer bli så otroligt roliga, ser verkligen fram emot våra besök! Från början var jag lite skeptisk till att ALLA skulle vallfärda till denna pilgrimsort, men nu är jag bara possitiv. Det är skönt med lite avbrott i vardagen. Min familj är de enda som inte kommer. Många verkar tro att jag är ledsen över detta, men jag sa innan jag åkte att jag inte ville att de skulle komma. Så no worries, jag har inte hemlängtan, jag jag träffar dem ju snart igen. Älskar min stora familj av hela mitt hjärta, det ska ni veta!


Update

Lite uppdatering om vår vän Marjut. Hon kommer förmodligen åka hem till Sverige nu till veckan, en månad tidigare. Hon har stora problem med sitt högra ben och kan knappt sitta och stå. Imorn ska vi till sjukhuset igen och göra en sista undersökning...
Det är så mycket som händer just nu. I förrgår fick jag åka in akut med en engelskman till sjukhuset. Han kände sig jättesvag och hade tydligen nån inflamation nånstans. Han mår bra nu.

On tre dagar åker jag till kusten!

Sjuka, pårökta, hemska, avskyvärda kryp!

Det har hänt något jättehemsk. En vän till oss som bor på stationens guesthouse har blivit misshandlad och rånad. Igår när hon mitt på dagen skulle in till stan och träffa en kompis så blev hon lurad av en man (som både hon och jag träffat en gång förut) som skulle visa vägen till en marknad, men istället fördes hon till ett avskilt område där den där mannen och en till slog henne, försökte dränka henne och tog alla hennes saker. Av någon anledning slutade de och försvann och några förbigående hjälpte henne att komma därifrån. Jag fick en chock när jag träffade henne igår kväll, gul och blåslagen hela hon! Vi tackar Gud att hon är vid liv, för det hade nog inte de där sjuka, avskyvärda hemska männen tänkt. Det område hon hamnade i är tydligen ett känt "kriminellt" område där människor blivit slagna och till och med mördade förut.
Hon mår under omständigheterna bra, men behöver mycket förbön.

Ni behöver inte vara oroliga för oss, vi är aldrig ensamna i stan och följer inte med främlingar. Det här är inte direkt vanligt här och speciellt inte mitt på dagen. Men jag kan inte fatta att människor kan vara så grymma! Jag blir så arg!!! Och att man har träffat människan förut, det är ju verkligen sjukt. Det var när vi var inne i stan förra veckan (skrev ett inlägg om det) och massa försäljare kom fram. En av dem var riktigt trevlig och ville inte direkt sälja något utan ville bara prata. Jag tycker inte om att prata med försäljare som kommer upp sådär så det var de andra tjejerna som gick bakom mig som snackade med han. Så när Marjut, hon som blev misshandlad, träffade den här killen igen så tänkte hon ju att han är reko. Men icke!

Idag är de inne i stan och rapporterar till polisen. Inte mycket hopp där inte, men eftersom han har hennes telefon så kanske de kan lokalisera honom på något sätt. Polisen i det här landet fungerar inte riktigt på samma sätt som i Sverige. Försöker komma på likheter, men det är svårt... hum..betong har de, så en likhet finns iaf.

detektivitera

Waa, vilken dag! Jag och Hanna har, trots all förtvivan, haft väldigt kul på jobbet idag. Det vi gör just nu är att gå igenom massa viktiga papper och se hur mycket pengar folk är skyldiga radion. Det är som ett detektivjobb, det mesta är en enda röra och man ska försöka lösa vissa fall. Spännande faktiskt, man vet aldrig vad man stöter på och varje gång man lyckas reda ut något får man ett lyckorus!
Till lunch lagade och jacke bacon och äggröra. Ingen fullträff direkt. Det smakade barnmat och både jag och jacke mådde illa efteråt. Skitkonstigt.


Cannabisberoende eller gravid?

Jag börjar bli lite oroligt. Under se senaste veckorna har jag vaknat upp och drömt massa konstiga saker. Som att gå i sömnen fast i vaket tillstånd. Senast i natt vaknade jag, tittade upp mot taket och trodde att det skulle ramla ner (maxi?). Så jag gick ut i vardagsrummet i tro om att det var tryggare där. Sen efter en stund gick jag tillbaka till sängen samtidigt som jag försökte intala mig att det inte skulle ramla ner. Några andra liknande händelser :

*Satte mig rakt upp i sängen mitt i natten och började prata med Sara.
*Började skriva sms när jag sov, men skickade inte iväg nåt för Sara vaknade och sa till mig att sluta.
*3 gånger har jag vaknat av att ha sett stora spindlar i sängen. Det läskiga är att jag verkligen ser dem! Men efter att ha gått upp ur sängen, tänt lampan och skakat täcket så somnar jag om.

Så Thord psykolog, vad tror du? Jag är inte rädd för spindlar. Jag tycker inte jag är stressad. Jag har aldrig haft sömnproblem. Jag slutade med Lariam för mer än 4 månader sedan, och det brukar ju vara en anledning till konstiga drömmar, men varför just nu? I början när vi kom hit drömde jag också konstigt, men sen dess har jag inte haft några problem.  Jag har googlat på det och svaret jag fick var: Cannabisberoende eller gravid. Känns inte troligt direkt...

Jag har hittat den effektiva attityden när man går på stan!

Idag var jag lite extra irriterad på alla försäljare inne i stan. Speciellt när samma kille kommer flera gånger, så jag stannade upp, tittade honom i ögonen och sa: Lyssna på mig! Lyssna på mig! Jag vill inte, jag tänker inte och jag kommer inte köpa någonting från dig!! Tack, hej då! Det funkade. Jag tror han blev lite rädd för mig, men jag menar, hur lång tid ska det behöva ta för att få någon att fatta att man inte tänker köpa en batikmålning som varenda försäljare går runt med!? Kom med något outstanding, något annorlunda, något annat helt enkelt. Oj vad bitter jag låter.

Idag har jag guidat runt några svenskar inne i stan. De köpte MASSOR av souvenirer och dylikt. Jag måste också köpa på mig lite mer innan jag åker hem..men hur ska allt få plats i bagaget? Jag får endast köpa sånt jag verkligen vill ha och inte allt som är fint helt enkelt.
Nu ikväll har vi haft macka och te-kväll med tjejerna från sverige och vår granne Juuso och hans familj. Engelska, finska och svenska. Man blir lite segt i huvudet av alla språk.

Det gäller att hålla hårt i pengarna nu!

Det går verkligen upp och ner. Ena dagen vet jag inte alls vad jag vill, och andra dagen är jag bombsäker på vad jag vill göra. Jag tänker inte säga vad jag nu har kommit på, för det måste landa lite...men det tar inte plats i Sverige, så mycket kan jag avslöja:) Och ni kan gärna be för min ekonomi, annars blir det tufft kan jag lova! Min syster har erbjudit sig att hålla en kurs i att hushålla med pengar och hur man lever snålt, haha, hon vet hur man gör!


Jag vill göra allt. Jag kan göra allt.

Jag kan ju göra precis vad jag vill, det finns inga begränsningar. Varför kan jag ändå inte bestämma mig?

Att växa upp

Med Facebook så håller man sig väldigt uppdaterad på vad som händer där hemma. Just nu är det Maxi som är det största samtalsämnet och jag känner verkligen sorg med alla som jobbar där. Att förlora sin arbetsplats över en dag måste komma som en chock! Om det är någon av er som läser min blogg så ska ni veta att jag tänker på er!

Så byter jag samtalsämne.
Idag har vi haft bakdag! Kladdkaka och sockerkaka:) smarrigt oja, men min mage vill inte sammarbeta utan lever sitt eget liv just nu. Min kära dator (som jag är evigt tacksam till) har fått en rejäl påfyllning av musik och film nu när Lovisa varit här! Jag tror inte jag behöver hyra film på ett par år nu. När vi var inne i stan igår så köpte jag även ett gäng DVDfilmer. Kopior från Kina naturligtvis men jag är nöjd att jag fick hela OC-serien för 60 kronor. Kvalitén är inte så mycket att diskutera, för det säger ju sig självt, men är man i Tanzania så går det mesta bra!

Ikväll ska vi hem till en arbetskamrat till oss, leonard, och käka mat. Supertrevlig och frun kan det där med matlagning! Min egen matlagning har verligen utvecklats måste jag säga. Mamma ska vara stolt. Jag känner mig så vuxen och fri plötsligt. Lovisa skrattade när jag sa det härom dan och Sara för den också, men i hennes skratt fanns en ton av hån. Saras vill för evigt vara ung och aldrig bli gammal, så hon håller inte riktigt med mig när jag säger att vi blivit vuxna. haha



Glädje att vara långt bort

Fick precis sms av min mor, 1 dm snö till och Maxis tak har rasat in. Gick in på aftonbladet och javisst var det på förstasidan! Skönt att man befinner sig långt där ifrån nu och att man sagt upp sig. I sommar kommer ni inte stöta på mig där, utan jag ska jobb i mammas växthus! Först trodde jag att jag skulle kräla i stadens rabatter och rondeller, men enligt min ömma moder så: "passar du nog bättre i växthuset". Tror hon inte att jag klarar av att ränsa ogräs eller är det bara så att jag är en bra försäljare som gör sig bättre i handelsträdgården? Jaja, jag ska inte klaga, för det stämmer juh..

RSS 2.0