Fight!

Det här med rugby kanske blir verklighet! Juuso som är med i herrlaget hade snackat med tjejerna i damlaget och sagt att han hade två grannar som vill vara med. De tycket absolut att vi skulle komma och träna med dem! Haha, det här kan bli kul. Laget spelar på Tanzanias högsta division...borde man känna press då? Sara är fortfarande svår att få med, men jag ger inte upp. Vi båda är dock lite besvikna över att damlaget inte får buckla på varandra. De har plockat bort det roligaste med hela sporten juh!


Dammiga damer

Damm. Idag har jag fått förmånen att städa Hannas kontor, Hannas dammiga kontor. Hon är en finlandssvensk missionär som jobbar med ekonomin på stationen där vi bor, och personen som jobbade i kontoret innan henne var inte den mest strukturerade människan direkt. Papper, pärmar och damm överallt! Det kommer nog ta några veckor att få ordning på allt, men jag är glad för att få jobba och vara sysselsatt:) Att jobba i samma kontor som Sara och Hanna kan bara bli bra!

Det känns som att saker och ting börjar lossna nu! Mer jobb, roligare fritid och mer koll på läget i största allmänhet.

En av de coolaste sporterna som finns!

Work out! Det är sant. Idag ska jag och Sara hänga med våran granne Juuha (vi tror han heter något sådan) till ett gym inte så långt ifrån där vi bor. Det är en stor fritidsanläggning med pool och tennisbana mm. De har även ett rugbylag! Jag tycker att jag och Sara ska börja träna rugby, men än så länge får jag inget medhåll. Varför inte?! Rugby är en av de coolaste sporterna som finns!

Napenda kupiga picha

Nej Robert, vi har inte "däckat" ihop helt, men Sara pysslar vi om lite extra nu:)
Här kommer lite bilder från paradisön!






En ny morgon går opp! Oj, vad poetiskt...

Ny vecka, nya arbetsuppgifter. Den här veckan ska vi börja hjälpa till på radion. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra men, en av uppgifterna är att spela över allt ljud så att det finns digitalt. Sen är det lite annat kontorsjobb vi ska göra. Det ska bli kul att få jobba med något annat nu, och kontorsjobb har jag inget emot! (tror jag)

Jag och Sara har bestämt oss för att bilstrejka! Den där bilen vi har tror vi inte längre på. När vi skulle köra Saras syskon till flygplatsen idag så small ena däcket! Skitbil. Vi ska nog klara oss utan den.
Syskonen och Sanna kom i alla fall med planet, precis på minuten. Ikväll ska vi sörja lite, äta ananas och se på sopranos.

Det bästa frågespelet

Nu kommer det bli tomt. Imorgon åker hanna, david och sanna hem till sverige igen... Det har verkligen varit kul att ha dem här, friska fläktar! Sista kvällen spenderas hemma i huset tillsammans med coca cola och TP. För er som inte hänger med i svängarna lika bra så är TP ett frågespel- det bästa frågespelet!

Jag pratade med min far och lillasyster idag. Familjen Nilsson skulle komma på besök och fika, kanske även titta på gamla videofilmer från när vi var små. De mest klassiska filmerna vi har är från Kummelön, öland och Lofoten. Vi hade verkligen kul när vi var små! Tur att det fortfarande håller i sig.

Beirut ikväll

Nu börjar det bli kväll. Myggen har exploderat på något konstigt sätt...de är överallt. Jag ska sova i soffan i vardagsrummet i natt, där trivs myggen OCH flugorna...tur att soffan är skön och att jag har myggmedel!
Killarna har åkt in till stan för att gå på bio, Avatar. Resterande är hemma och myser till det lite.

Läste på Aftonblaskan att SAAB kanske inte är helt överkört! Kan de inte bestämma sig en gång för alla?

Musik för kvällen är Beirut. Fantastikt! Anna, kolla upp det på spotify, tror att du tycker om det!

Ingen ström, ingen AC och ingen glass

Det är rätt så otroligt att en hel ö kan vara utan ström, i flera månader! Zanzibar hålls igång helt och hållet av generatorer som för oväsen och bidrar till bensinbrist. Vi hade iaf fläkt på vårat rum, 4 timmar om dagen. Solen har stekt, vi har svettats, men alla har lyckats få fin slobränna:) Sara är brunast, och tur är väl det, hon har suktat efter denna bruna färg i 4 månader nu.
Jag var ju även en sväng förbi Dar Es Salaam och hälsade på en annan praktikant, Linnea. Det var en välbehövlig visit. Shopping och god mat. Sista dagen gick vi på bio två gånger. Vi kunde inte välja vilken av AVATAR och SHERLOCK HOLMES som vi skulle se, så vi såg båda. 5 timmar biotittande, aah, det är verkligen att fånga dagen!

Zanzibar var fint. Vi snorklade. Badade. Åt mat. Spelade Volleyboll. Brände låren. Spelade Yatzy. Njöt.


Elefanter


Här händer det grejer!

Oj oj oj, här händer det grejer. Våra kära svenska vänner får verkligen uppleva afrika.
Igår när vi var på väg hem från flygplatsen slutande bilen att fungera- nån kabel till batteriet hade gått av! Och nu ikväll när vi var inne och käkade i stan blev Anton så dålig att han var tvungen att åka hem (magproblem). Han och Sara tog ena bilen hem och vi andra åkte till en annan restaurang och drack milkshake. När vi satt och väntade på vår beställning ringde Anton och sa att jag visst hade hemnyckeln! Ooops, alltid problem när man bara har en hemnyckel. Vi sa iaf att vi skulle skynda oss att dricka upp våra milkshakar (som för övringt var väldigt goda) och åka hem.
Vi skyndar oss till bilen och Jakob upptäcker att han låst in bilnyckeln i bilen! Kan det bli mer problem? Vi ringde till Sara så hon och Anton fick åka hem till Julius (vår handledare) och hämta reservnyckel. Där fick de vänta en timme för att Julius inte hade kommit hem än, och det var bara han som visst vars nyckeln fanns.
Vi satt alltså utanför Aruchas mest berömda hamburgerbar, sent på kvällen + att det var kallt. Några vänliga själar försökte hjälpa oss att öppna bilen med en metalltråd, men det funkade inte. Att vara vit mitt inne i stan en sen kväll är inte optimalt. Men Gud var med, Oja! Två stycken killlar stod med batonger i handen några meter bort och vakade över oss. Efter en stund började jag prata med dem och det visade sig att ena killen var med i samma församling som våra grannar, marielouise och Morgan. Hur coolt är inte det? De sa också att det fanns väldigt många tjuvar runt omkring, så jag tackade dem väldigt mycket för att de väntade tills Sara och Anton kom.

När Sara och Anton till slut fick tag på extranyckeln blev de stoppade av polisen som började ställa massa frågor. Men Sara la på charmen och löste det hela med bravur! Nu är vi hemma i huset igen. Jakob är jätteförkyld och har feber. Anton har spytt 100 gånger. Sara, David och säkert Hanna och Sanna är förkylda. Jag har börjat få ont i halsen och näsan rinner. Yeeha! Nu ska jag sova. Vill verkligen inte bli sjuk nu, be för oss!

Dar

Nu har de kommit, Saras syskon och kompis Sanna. Hur kul som helst!

Imorgon far jag till Dar es Salaam! owee! Det blir flyg istället för buss. 1h vs 10h.

En rejäl frukost!

Till frukost: Vattenmelon, mango, passionsfrukt, apelsin, plommon och ananas! Igår var vi inne i Arusha och strosade runt lite. Jag köpte ETT KILO PASSIONSFRUKT för 10 KRONOR!

Snart ska jag och Sara bege oss till Kilimanjaro Ariport. Jag funderar på att filma senariot när Sara storbölar och springer mot sina syskon, kastar sig på dem och skriker. Det är så jag föreställer mig det.





Morgon den 11 JANUARI

Morgon den 11 Januari. Tvätten har hängt ute i 3 dagar, kan det aldrig sluta regna?! Tydligen inte.

En ny vecka och en intensiv sådan! Idag är vi bortbjudna på både lunch och middag. Först till en gammal tant i församlingen och sen till Antons handledare. Den senaste veckan har vi fått så många hembjudningar att vi snart måste skriva upp dem för att inte glömma! Eftersom vi just nu är mittemellan två jobb som man brukar säga så passar det bra att bli bortbjuden:) Imorgon kommer Saras syskon, Hanna och David och en kompis som heter Sanna. Sanna har jag jobbat tillsammans med på Maxi, väldigt kul att hon också kommer ner!

På torsdag åker jag ner till Dar es Saalam för att hälsa på en annan PMU-praktikant i 3 dagar (Linnea). Det ska bli riktigt kul! Sen åker jag båt över till Zanzibar och är där i 5 dagar med Sara och de andra som kommer från Sverige.

Igår hade vi en myskväll uppe hos Janne och Hanna (missionärer). De har en jättesköldpadda på deras trädgård! Fast för ett tag sedan hade några barn kasta-sten-tävling på den stackars sköldpaddan. Men den har överlevt och är vid gott mod.

Idag ska Sara, Jakob, Anton och hans numera fästmö (!) Fanny gå upp på en krater i närheten av där vi bor. Fast jag tycker det är en dum idé att gå upp just idag. Alla utom jag är förkylda, det är mulet väder och imorgon kommer Saras syskon, och då vill man ju inte vara sjuk!?

Intensivkurs here I come

Jag har hört att filmen som gubbarne spelade in när de var här har visats offentligt! Haha, Palle och hans troskris gjorde visst succé:)
Den här morgonen har jag skickat förfrågningar om intensivkurs för körkort. Jag har bestämt mig för att gå en sån kurs i sommar! Det känns som att det är på tiden nu... Jag ska försöka öva lite här nere, men bara på vägar där det inte finns så mycket bilar. Det kan ju vara bra att få in någon slags bilkänsla innan jag börjar kursen...

Det har öppnat ett köpcentre i Arusha! De har till och med bio! Fantastiskt trevligt är detta, det visar visst New Moon också. Tanzania upphör aldrig att förvåna...

Tack Robert för dina inlägg! Du är nog vår trognaste läsare:)

Safari

Back on track! Har precis kommit hem från en 2-dagars safari. Det var kul, lejon som gröp vid bilen och massor av noshörningar! Här i huset är allt som vanligt. Vi har flyttat tillbaka till vårat egna hus nu som i jämförelse med Hectors hus är rätt så tråkigt, men det är lite närmare civilisationen och allt blir lättare då. Elen i huset är inte på topp, det är något elektriskt fel som jag inte ger mig på att förklara. Bilen är också ett stående problem...häromdan fick vi bensinstopp+ att batteriet har gått i graven. Men vi är vid gott mod! Folk har väl haft det värre?

Antons flickvän Fanny har kommit hit nu också! Det är kul med en till i vårt hus, omväxling skadar ju aldrig.
Jag har även träffat en kompis från stockholm som är här på studiebesök. Han hade köpt med Kalles randiga till mig:D Bästa pålägget!
Sen har en PMUpolare varit på besök. Samuel! Det var trevligt.

Hörde att ni har det svinkallt där hemma! Jag vill också åka skidor! På Zanzibar är vattnet lika varmt som i en bubbelpol har vi hört...inte så lockande.

Nu ska vi käka baconröra à la Jakob.


RSS 2.0